Poiesz Jeugd Sponsor Actie

Steun onze club met de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Dat is winst voor ons en euro’s voordeel voor jou! Doe de Jeugd Sponsor Munten die je ontvangt bij je boodschappen in de koker van onze vereniging.

De 17e Jeugd Sponsor Actie loopt van 14 februari t/m 10 april 2022.

C-jeugd AVC’69 kampioen

De C-jeugd is vorig jaar in november kampioen geworden in hun klasse. Deze prestatie krijgt nog meer glans omdat het team dat uit negen meisjes en één jongen bestaat volgens de regels uit moet komen in een jongenscompetitie.
De medaille, die het bestuur van AVC’69 namens de Nederlandse Volleybond (NEVOBO) aan de spelers en trainer/coach uitreikte, kon pas eind januari worden uitgereikt omdat de competitie stil lag vanwege de coronamaatregelen.
Het team promoveert nu naar de hoofdklasse. Een klasse met weer uitsluitend jongensteams.

, ,

Rabobank Clubsupport

De uitslagen van de rabobank.nl/clubsupport zijn bekend en wij mogen een geldbedrag van € 1.069,30 in ontvangst nemen. Wij willen iedereen dan ook hartelijk danken voor het stemmen op onze club. Wij zullen het geld goed gaan besteden. Rabobank bedankt!

,

Coronamaatregelen

Het demissionair kabinet heeft met ingang van zaterdag 6 november 2021 nieuwe coronamaatregelen aangekondigd.

Het coronatoegangsbewijs (CTB) is vanaf die datum in de sport verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar, zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.

Op wedstrijddagen zal bij de ingang van onze sportlocatie op het CTB gecontroleerd worden. Wanneer u geen geldig CTB kan tonen bij de deur, zullen wij u de toegang tot de sporthal weigeren.

Ook gelden nog steeds de basisregels voor iedereen:

 • Was vaak je handen met water en zeep.
 • Houd een veilige afstand van 1,5 meter.
 • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.
 • Hoest of nies in je elleboog.
 • Schud geen handen.

De nieuwe maatregelen vraagt om aanpassingsvermogen van ons allemaal. Wij begrijpen dat niet iedereen blij is met deze maatregelen, maar ook wij moeten ons aan de landelijke richtlijnen houden. Wij willen iedereen vragen om zelf ook verantwoordelijkheid te nemen, zodat iedereen veilig kan blijven sporten

Alvast bedankt voor de medewerking.

 

,

Coronamaatregelen

Spelregels voor sport

Iedereen mag weer binnen en buiten sporten. De basismaatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. Er geldt:

 • Binnen en buiten gelden geen beperkingen. Sporten in groepsverband is toegestaan.
 • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
 • Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.

Regels voor publiek bij sportwedstrijden

 • Bij amateursport is publiek toegestaan, zowel bij wedstrijden als bij trainingen. Publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.

Gelden er extra maatregelen voor sportkantines?

Nee, sportkantines zijn open en hebben dezelfde maatregelen als horecaondernemingen.

 • Een vaste zitplaats is verplicht. Dit mag ook een zitplaats aan de bar zijn.
 • Bezoekers houden 1,5 meter afstand van elkaar.
 • De horecagelegenheid is verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren en vooraf een gezondheidscheck te doen.
 • Zelfbediening is toegestaan.
 • In alle eet-en drinkgelegenheden mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. Dit geldt binnen en buiten.
 • Entertainment is niet toegestaan. Optredens en beeldschermen zijn niet toegestaan, en er mag geen harde muziek gedraaid worden.
 • Horecagelegenheden hebben beperkte openingstijden. Zij mogen open van 06:00 tot 00:00 uur.

Mogen op de sportlocaties douches, kleedkamers en sauna’s open?

Ja, die mogen open.

Kan het virus doorgegeven worden via zweet?

Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht.

 Wordt het virus doorgegeven als ik dezelfde sporttoestellen als een rekstok of bank gebruik?

De kans dat u besmet raakt doordat u een sporttoestel en sportattributen aanraakt, is heel klein, maar niet uitgesloten. Wel neemt het aantal virusdeeltjes heel snel af buiten het lichaam. Desinfecteer sportmaterialen en was regelmatig uw handen. Een oppervlak dat mogelijk besmet is, kunt u schoonmaken met een gewoon schoonmaakmiddel.

Hoe lang het virus op sportmiddelen overleeft, hangt af van het materiaal, de temperatuur en de luchtvochtigheid. Zo overleeft het virus in het algemeen beter op harde en gladde materialen zoals plastic, metaal en glas. En minder goed op poreuze oppervlakken zoals papier en karton.

Basisregels voor iedereen

Blijf de basisregels volgen tegen verspreiding van het coronavirus. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie.

 • Was vaak en goed je handen.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
 • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht.

Voor meer informatie verwijzen wij jullie naar de website van de rijksoverheid > coronavirus COVID-19.

Volleybalvereniging AVC’69 doet mee aan week van de sport

Van 17 september tot en met 26 september is de week van de sport.

Volleybalvereniging AVC’69 doet hier aan mee. Speciaal voor de jongens en meisjes van de basisschool vanaf groep zes met: ACTION VOLLEY

ACTION VOLLEY staat voor:

 • FUN. Dit staat voorop. Door: uitdaging, omgaan met verschillen, de uitvoering van een beweging, te leren, iets te kunnen en door autonomie.
 • GAMES. Veel één tegen één en twee tegen twee spel met veel balcontacten.
 • SCORE. Punten bijhouden.
 • SMASH. Smashen om kinderen, vooral jongens te inspireren. Veel oefeningen eindigen met een smash.

Smashball is een spel waarbij kinderen bij een laag net het spel één tegen één of twee tegen twee spelen met veel balcontacten.

 • COOL. Stoere activiteiten. Denk aan bootcampachtige activiteiten.

Opgeven kan vanaf 1 september via de site: www.dewike.frl. Er zijn 18 plaatsen beschikbaar. (niet voor huidige leden van AVC’69)

Wanneer:           Woensdag 22 september

Waar:                  Sporthal Utingeradeel, Spikerboor 10 te Akkrum.

Tijd:                      15.30-16.30 uur

Kosten:                Gratis

Voor meer informatie kunt u per mail ook terecht bij  jeugdtc@avc69.nl of via www.avc69.nl.

Pannadoeltjes voor jeugd van v.v. Akkrum aangeboden door mini’s AVC

Op woensdag 19 mei jl. overhandigden de jeugdleden Silke Mulder en Rutmer Abma van korfbalvereniging K.V. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard en de mini’s Alieke en Marijke Wijma van volleybalvereniging AVC’69 uit Akkrum twee pannadoeltjes aan de jeugdleden Bjarne Mulder en Jesper Abma van voetbalvereniging Akkrum.

De aanleiding hiervoor was dat de voetbaljeugd, vanwege de coronamaatregelen, wel kon trainen op het kunstgrasveld van de v.v. Akkrum en de korfbal- en de volleybaljeugd niet in de sporthal terecht kon om te trainen.

Initiatiefnemer Alwin Mulder van de v.v. Akkrum vond dat niet eerlijk en kwam na overleg binnen de voetbalvereniging met dit aanbod. Het belang van de kinderen stond voorop. Een mooi voorbeeld een win win situatie en van mienskip, waar het dorp Akkrum om bekend staat.
Beide verenigingen maakten, in de maanden januari, februari, maart en april, ondanks vaak barre winterse weersomstandigheden, dankbaar gebruik van het kunstgrasveld. De jeugd vond het ook fantastisch om elkaar na lange tijd, de scholen waren dicht, weer te zien en actief bezig te zijn.

Als tegenprestatie ontving de vv Akkrum uit handen van genoemde korfbal- en volleybaljeugdleden twee pannadoeltjes, die de voetbaljeugd goed kan gebruiken.

De v.v. Akkrum was tijdens deze overhandiging vertegenwoordigd door jeugdcommissieleden Alwin Mulder en Han Bosma. Namens AVC ’69 was jeugdcommissielid Ellen Ybema aanwezig en namens K.V. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard, Windy Koolwijk en Leonie Flinterman.

Door Bé Zwart

,

Stratenvolleybal 2021 geannuleerd

Gezien de huidige corona-maatregelen kunnen wij helaas ook dit jaar geen Stratenvolleybaltoernooi organiseren in de maanden mei/juni. Wij gaan er vanuit dat dit in 2022 wel weer mogelijk is.

Nevobo volleybalkampen

De Nevobo organiseert al ruim 50 jaar volleybalkampen in de zomervakantie. Onder professionele begeleiding worden kinderen in de leeftijd van 12-19 jaar de hele week (sportief) beziggehouden. Sport en plezier staat voorop! De volleybalkampen worden ingedeeld op basis van leeftijd en vinden plaats op verschillende locaties in het land. Dat volleybalkampen ‘hot’ zijn merken we op social media. Niet voor niets, deelname aan de volleybalkampen zorgt altijd voor een onvergetelijke week voor heel veel kids. Leuk voor jullie jeugd?

Voor meer informatie zie:
https://www.nevobo.nl/besturen-organiseren/aanbod/volleybalkampen/

HELAAS IS HET STRATENVOLLEYBALTOERNOOI VOOR 2020 GEANNULEERD.

Gezien de maatregelen die de overheid heeft aangekondigd ivm het coronavirus, is de stratenvolleybalcommissie genoodzaakt om het Stratenvolleybaltoernooi voor dit jaar af te lasten. Om dit in een andere periode te organiseren is, gezien andere activiteiten in Akkrum/Nes helaas niet mogelijk.

Voor vragen kunt u terecht bij stratenvolleybal@avc69.nl.