Pannadoeltjes voor jeugd van v.v. Akkrum aangeboden door mini’s AVC

Op woensdag 19 mei jl. overhandigden de jeugdleden Silke Mulder en Rutmer Abma van korfbalvereniging K.V. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard en de mini’s Alieke en Marijke Wijma van volleybalvereniging AVC’69 uit Akkrum twee pannadoeltjes aan de jeugdleden Bjarne Mulder en Jesper Abma van voetbalvereniging Akkrum.

De aanleiding hiervoor was dat de voetbaljeugd, vanwege de coronamaatregelen, wel kon trainen op het kunstgrasveld van de v.v. Akkrum en de korfbal- en de volleybaljeugd niet in de sporthal terecht kon om te trainen.

Initiatiefnemer Alwin Mulder van de v.v. Akkrum vond dat niet eerlijk en kwam na overleg binnen de voetbalvereniging met dit aanbod. Het belang van de kinderen stond voorop. Een mooi voorbeeld een win win situatie en van mienskip, waar het dorp Akkrum om bekend staat.
Beide verenigingen maakten, in de maanden januari, februari, maart en april, ondanks vaak barre winterse weersomstandigheden, dankbaar gebruik van het kunstgrasveld. De jeugd vond het ook fantastisch om elkaar na lange tijd, de scholen waren dicht, weer te zien en actief bezig te zijn.

Als tegenprestatie ontving de vv Akkrum uit handen van genoemde korfbal- en volleybaljeugdleden twee pannadoeltjes, die de voetbaljeugd goed kan gebruiken.

De v.v. Akkrum was tijdens deze overhandiging vertegenwoordigd door jeugdcommissieleden Alwin Mulder en Han Bosma. Namens AVC ’69 was jeugdcommissielid Ellen Ybema aanwezig en namens K.V. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard, Windy Koolwijk en Leonie Flinterman.

Door Bé Zwart